Un ghid pentru gestionarea stresului
Știm cu toții este să te simți stresat, dar nu este ușor să stabilești exact ce înseamnă stresul. Ne putem simți stresați atunci când avem multe de făcut sau când simțim că nu putem face față unei situații. A fi sub presiune face parte din de viață, și de multe ori vă oferă energie pentru a obține rezultate. Dar poate deveni copleșitor și atunci stresul ar putea începe să vă afecteze sănătatea mintală.
Sa faci fata stresului poate fi foarte dificil, dar există măsuri pe care le puteți lua, care ar putea ajuta.
Citire rapidă
Aveti cinci minute? Faceți acești pași simpli pentru a vă ajuta să vă gestionați stresul - amintiți-vă doar că diferite lucruri funcționează pentru diferite persoane, încercați doar cu ceea ce vă simțiți confortabil.
- Aflați ce declanșează stresul pentru dvs., astfel încât să puteți anticipa problemele și să vă gândiți la modalități de a le rezolva. S-ar putea să nu puteți evita situațiile care declanșează stresul, dar reflectarea asupra lor (singură sau cu cineva în care ai încredere) v-ar putea ajuta să va pregătiti pentru ele.
- Organizați-vă timpul. Pentru majoritatea oamenilor, există un moment al zilei când este mai ușor să se concentreze. Programează sarcini importante pentru cel mai bun moment al zilei. Faceți o listă cu tot ce aveți de făcut și prioritizați sarcinile, puteți chiar să atribuiți un timp pentru a le finaliza pe fiecare. Întrerupeți fiecare sarcină mare în pași mai mici, faceți pauze, cereți ajutor și variați tipurile de sarcini pe care le faceți pe parcursul zilei.
- Acceptă că nu poți schimba sau controla tot ce ți se întâmplă.
- Aveți grijă de bunăstarea generală sau de reziliența emoțională. Puteți face acest lucru prin efectuarea unor modificări la stilul tău de viață, inclusiv:
- Fiind simplu și asertiv în comunicarea cu alții, și spune "nu", dacă credeți că este nevoie
- Unii oameni consideră ca yoga, meditația, aromaterapia, masajul, reflexoterapia, tratamentele pe bază de plante sau hipnoterapia îi ajută să se relaxeze.
- Pe lângă faptul că țineți legătura cu prietenii și familia, puteți încerca să întâlniți persoane noi sau diferite alăturându-vă unei clase, unui club sau devenind voluntar. Online sau în persoană, puteți face noi conexiuni cu persoane care vă împărtășesc interesele sau valorile.
- Găsește echilibrul. Dacă o activitate sau o responsabilitate îți ocupă aproape tot timpul și energia, încearcă să-ți concentrezi cel puțin o parte din energie pe alte părți ale vieții tale.
- Ai grijă de tine. Exercițiile fizice, o dietă echilibrată, timpul petrecut în aer liber și somnul pot ajuta la gestionarea nivelului de anxietate. <<Aflați mai multe despre să vă îmbunătățiți somnul aici>>.
- Ia-ti o pauza. Ofera:ti recompense pentru realizări mici (fie că este vorba de un lucru, sau ceva timp pentru tine) vă poate ajuta să controlați cantitatea de presiune sunteți sub. Rezolvați orice conflicte cu colegii sau membrii familiei și fiți iertători, cu voi înșivă și cu ceilalți.
- Construiți-vă rețeaua de asistență. Vorbește cu cineva în care ai încredere. Având pe cineva să te asculte poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate. Dacă nu poți vorbi cu o persoană cunoscută, contactează o organizație de caritate sau o organizație care oferă o linie de asistență sau un grup de asistență de la egal la egal. S-ar putea fi capabil să vorbesc cu cineva la locul de muncă, un reprezentant hr. Dacă aveți nevoie de sprijin suplimentar, puteți discuta cu medicul dumneavoastră