Un ghid pentru gestionarea sentimentelor de singurătate

Cu toții ne simțim singuri din când în când. Sentimentele de singurătate sunt personale, astfel încât experiența tuturor de singurătate va fi diferită. O descriere comună a singurătății este sentimentul pe care îl avem atunci când nevoia noastră de a recompensa contactul social și relațiile nu este îndeplinită. Dar singurătatea nu este întotdeauna același lucru cu a fi singur.

Puteți alege să fiti singur și de a trăi fericit, fără prea mult contact cu alte persoane, în timp ce alții pot găsi acest lucru o experiență singuratica. Sau este posibil să aveți multe contacte sociale sau să fiți într-o relație sau parte a unei familii și să vă simțiți în continuare singuri – mai ales dacă nu vă simțiți înțeleși sau îngrijiți de oamenii din jurul veți.

Senzația de singurătate poate fi foarte dificilă, dar există pași pe care îi puteți lua care ar putea ajuta.

Citire rapidă

Ai cinci minute? Luați acești pași simpli pentru a ajuta la reducerea sentimentelor de singurătate.

  • Incepeti relatii noi. Dacă te simți singur din cauza lipsei de contact social în viața ta ai putea încerca să întâlnești oameni noi sau diferiți alăturându-te unei clase, unui club sau devenind voluntar. Online sau în persoană, puteți face noi conexiuni cu persoane care vă împărtășesc interesele sau valorile.
  • Încercați asistență de la egal la egal. Organizațiile caritabile și de sănătate mintală oferă uneori un serviciu de prietenie care oferă sprijin persoanelor care se confruntă cu singurătatea. Sau ai putea să te alături unei comunități online și să te conectezi cu alții în acest fel.
  • Vorbește cu cineva în care ai încredere. Având pe cineva să te asculte poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate. Dacă nu poți vorbi cu o persoană cunoscută, contactează o organizație de caritate sau o organizație care oferă o linie de asistență sau un grup de asistență de la egal la egal. Ai putea lua în considerare să vorbești cu un terapeut sau consilier și să-ți dezvolți abilități de adaptare cu terapia cognitiv comportamentală (CBT). Dacă aveți acces la un program de asistență pentru angajați, este posibil ca aceștia să poată oferi linkuri și recomandări.
  • Este ușor să te compari cu ceilalți, în special pe social media, dar te poate ajuta să-ți amintești că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par din exterior.
  • Ai grijă de tine. Exercițiile fizice, o dietă echilibrată, timpul petrecut în aer liber și somnul pot ajuta la gestionarea nivelului de anxietate. Aflați mai multe despre să vă îmbunătățiți somnul aici