Un ghid pentru gestionarea anxietății
Anxietatea este ceea ce simțim atunci când suntem îngrijorați, tensionați sau speriați – în special cu privire la lucrurile care urmează să se întâmple sau care credem că s-ar putea întâmpla în viitor. Anxietatea este un răspuns uman natural atunci când credem că suntem în pericol. Majoritatea oamenilor se simt neliniștiți uneori. Este deosebit de comun faptul de a experimenta anxietate în timp ce face față cu evenimente stresante sau schimbări, mai ales dacă acestea ar putea avea un impact mare asupra vietii tale.
A trai cu anxietate poate fi foarte dificil, dar există măsuri pe care le puteți lua, care ar putea ajuta.
Anxietatea vă poate afecta mintea și corpul, dacă descoperiți că anxietatea vă afectează capacitatea de a face față vieții de zi cu zi, trebuie să vă adresați medicului pentru sprijin și tratament.
Citire rapidă
- Vorbește cu cineva în care ai încredere. Având pe cineva să te asculte poate ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate. Dacă nu poți vorbi cu o persoană cunoscută, contactează o organizație de caritate sau o organizație care oferă o linie de asistență sau un grup de asistență de la egal la egal.
- Încearcă să-ți gestionezi grijile. Dacă suferiți de anxietate, poate fi dificil să nu vă mai faceți griji cu privire la lucrurile care vă preocupă. Încercați sa va alocati un timp in care sa va ganditi la grijile dvs sau ati putea încerca să le scrieti.
- Ai grijă de tine. Exercițiile fizice, o dietă echilibrată, timpul petrecut în aer liber și somnul pot ajuta la gestionarea nivelului de anxietate. <<Aflați mai multe despre să vă îmbunătățiți somnul aici>>.
- Respira. Exercițiile de respirație vă pot ajuta să ușurați efectele fizice și mentale ale anxietății. Există o mulțime de aplicații pentru a vă ajuta, aruncați o privire online pentru aplicația care vi se potrivește.
- Ține un jurnal. Notarea a ceea ce te face să te simți anxios, precum și lucrurile care merg bine, te pot ajuta să observi modele și să înțelegi ce îți declanșează anxietatea.
- Încercați o terapie complementară – unii oameni constată că yoga, meditația, aromaterapia, masajul, reflexoterapia, tratamentele pe bază de plante sau hipnoterapia îi ajută să se relaxeze sau să doarmă mai bine.