Un ghid pentru a avea un somn bun

Există o relație strânsă între somn și sănătatea mintală. A trai cu o problemă de sănătate mintală poate afecta calitatea somnului ; calitatea slaba a somnului poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale.

Nu totul de pe această pagină va funcționa pentru dvs., dar veți găsi câteva sugestii pe care le-ați putea încerca. Și dacă ceva nu funcționează acum, puteți încerca întotdeauna din nou altă dată.

Citire rapidă

Aveti câteva minute? Aflați ce puteți face pentru a vă îmbunătăți somnul. Dacă somnul slab vă afectează sănătatea sau viața de zi cu zi, consultați medicul și întrebați despre tratament și sprijin. Iată 6 lucruri pe care le puteți încerca să vă ajute să derivați:

  • Urmați o rutină la culcare, de exemplu, mersul la culcare și trezirea la aproximativ aceeași oră în fiecare zi. Sau ati putea încerca să mergeti la culcare doar după ce va simțiti gata să dormiti, dar totuși să va treziti la aceeasi ora.
  • Relaxați-vă înainte de a încerca să dormiți. Există o mulțime de modalități de a face acest lucru și o mulțime de aplicații pentru a vă ajuta cu meditația, vizualizarea și practica respirației - toate acestea vă pot ajuta să vă relaxați.
  • Nu sunteți sigur ce vă ține treaz? Încercati să scrieti un jurnal de somn timp de două săptămâni. Notează când te-ai culcat, câte ore ai dormit, de câte ori te-ai trezit și cât timp ai mâncat și ai băut cu o zi înainte și care a fost starea ta de spirit. Păstrarea unui jurnal vă poate ajuta să lucrați la ceea ce vă afectează somnul și puteți duce jurnalul la medicul dumneavoastră dacă solicitați ajutorul lor.
  • Asigurați-vă că zona de dormit este confortabilă. Micile modificări ale temperaturii, luminii și nivelului sunetului pot ajuta cu adevărat.
  • Opriți-vă! Poate fi util să evitați ecranele cu o oră sau două înainte de somn. Dacă puteți, utilizați modul de noapte de pe dispozitive pentru a reduce cantitatea de lumină albastră la care sunteți expus.
  • Ai grijă de tine. Exercițiile fizice, o dietă echilibrată și timpul petrecut în aer liber vă pot ajuta să dormiți mai bine. Evitați stimulentele, cum ar fi cofeina și zahărul înainte de a merge la culcare.